Lindevang Kirke
kirke i en mangfoldig verden

Kulturnatten 2018 på Frederiksberg Slot: FRANKENSTEIN FYLDER 200 ÅR

Udgivet tir d. 2. okt 2018, kl. 10:24
Aktuelt

FRANKENSTEIN FYLDER 200 ÅR

Fredag 12. oktober 18.30 – 20.00 – 21.30

Hvad sker der, hvis mennesket vil lege Gud og skabe liv? Det er temaet i romanen ”Frankenstein”, hvis hovedperson, videnskabsmanden Victor Frankenstein, i sit laboratorium sætter legemsdele fra døde mennesker sammen til en skabning, som han formår at give liv. Romanen blev skrevet i 1818 af den dengang kun 20-årige englænder Mary Shelley, og er siden blevet filmatiseret et utal af gange. Mest kendt er nok filmene med Boris Karloff i rollen som det både skræmmende og rørende monster.

Folkekirken på Frederiksberg og Hærens Officersskole fejrer 200-året for udgivelsen af Mary Shelleys litterære klassiker ved at åbne Frederiksberg Slot for en række arrangementer med Frankenstein i centrum. Kl. 18.30, 20.00 og 21.30 kan man opleve skuespil i Riddersalen med Kristine Nørgaard i rollen som Mary Shelley og Brian Hjulmann som monstret, og man kan komme til gudstjeneste i Slotskirken med sognepræst Martin Elvstrøm-Vieth. Der er også en unik mulighed for at besøge slottets kælder og flagbalkon, spise aftensmad i kantinen og besøge kadetbaren. De besøgende modtages af slottets kadetter og Hjemmeværnets Musikkorps Roskilde - dørene åbnes kl. 18.00 og lukker kl. 24.00.

Bemærk at der kun er adgang med Kulturpas og begrænset plads til arrangementet. Arrangementet støttes af Kulturnatten.

Oplev Kristine Nørgaard i rollen som forfatteren Mary Shelley. Kristine Nørgaard har bl.a. været nomineret til en Reumert for sin rolle i forestillingen “Rødt og Grønt” på Aarhus Teater.
Brian Hjulmann spiller monstret fra Mary Shelleys roman ”Frankenstein”. Man har tidligere bl.a. kunne opleve ham som Damis i ”Tartuffe” på Betty Nansen.
Ophavsret: