Lindevang Kirke
kirke i en mangfoldig verden

Det nye alter i Lindevang Kirke er nu på plads

Udgivet fre d. 23. nov 2018, kl. 11:52
Aktuelt


Det nye alter i Lindevang Kirke er nu på plads.

Alteret er tegnet af arkitekterne Anne Skytte Christensen og Trine Neble fra arkitektfirmaet ERIKarkitekter A/S København og skabt i samarbejde med bronzestøber Peter Jensen fra bronzestøberiet Peter Jensen A/S Roskilde.


Peter Jensen er anerkendt nationalt og internationalt for sin håndværksmæssige kunnen og lyst til at arbejde med både traditionelle og utraditionelle metoder. Støberiet har eksisteret i over 60 år og arbejder sammen med mange forskellige kunstnere i Danmark og resten af Norden.


Arkitekterne Anne Skytte Christensen og Trine Neble har stået for renoveringen af Lindevang Kirke i perioden 2016-2019.

Alteret er støbt i bronze med en foldet overflade på de lodrette sider og en helt blank plade vandret under den svævende egetræsbordplade. Det har været interessant at følge processen og tilblivelsen af alteret. Først er alteret bygget som en kasse af spånplader, dernæst er den belagt med lærred, som er formet i folder og linjer, der blev fikseret før støbningen. De linjer, der er på forsiden af alteret, fortsætter visuelt i Urups alterbillede. Materialet bronze er valgt for at kunne spille sammen med kirkens øvrige varme farver i trævægge, lofter og gulvklinker. 

Du kan få et indblik i støbeprocessen af det nye alter her:


Udover at være et alter som kirkeinventar kan alterets udseende tillægges symbolske betydninger alt efter, hvilke øjne der ser og tyder for eksempel lyset og opstandelsen.

Ophavsret: