Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Lindevang Kirke
kirke i en mangfoldig verden

Dyden og de 7 Små Dødssynder - et teatralsk koncertforedrag

Dato
Torsdag d. 5. oktober 2023, kl. 19:30
Sted
Lindevang Kirke, Hattensens Alle, 2000 Frederiksberg
Medvirkende
operasangerne Jesper Bruun Jensen og Jens Krogsgaard - pianist, Jan Ole Christiansen
Pris
Gratis adgang

AFLYT PGA SYGDOM - vi beklager!


Kan dyder og dødssynder gradbøjes……? 

”Greed…is good!”, siger Michael Douglas som Gordon Gekko i filmen Wall Street fra 1987…? Hos den lokale bager kan man af og til se et skilt med teksten ”2 kanelsnegle for 20,-kr – hvis du skal synde bare en lille smule”…? Begge udsagn spiller på begreberne synd og dyd, men unægteligt i hver sin toneart. 

Med absurd humor og dyb seriøsitet udforsker operasangerne Jesper Bruun Jensen og Jens Krogsgaard sammen med pianisten Jano Ole Christiansen hvad dyd og synd er for størrelser og hvordan deres betydning har ændret sig gennem historien. Dyd og ikke mindst synd har gennem tiden været centrale emner i mange kunstværker inden for alle genrer og således også i scenekunsten. 

Operasangere og skuespillere bruger store dele af deres liv på at grave sig ned i forskellige karakterer som er præget af kampen mellem sindets destruktive og konstruktive kræfter – både i tragiske, dramatiske og komiske værker. Med sangerens og skuespillerens virkemidler viser de to sangere og pianisten hvor snublende nær dyd, synd, alvor og komik ligger på hinanden og kommer vidt omkring i musikalske tolkninger af begreberne spændende fra countrymusik over danske romancer og italiensk opera til arier af Richard Wagner. 

Om de medvirkende:
Jesper Bruun Jensen - bas Uddannet ved Statskonservatoriet i Sofia. Debuterede i 1981 på operaen i Burgas som Sarastro i Tryllefløjten. Dansk debut 1983 i samme rolle på Den Jyske Opera, hvor han bl.a. har sunget; Osmin, Don Basilio, Hunding, Fafner, Fyrst Gremin, Sparafucile, Doolittle i My Fair Lady. Havde sin debut som iscenesætter på forestillingen Døden (LiedTeater Digteren og Døden) på Den Jyske Opera og iscenesatte og skrev børneforestillingen Den Dovne Mand. Kan høres på CD med pianisten Ulrich Stærk i Dødens Sange og Danse af Mussorgsky og med Aalborg Symfoniorkester i Løven, Musen, Den Store Elefant og Jens Pissemyre af Karl Aage Rasmussen.

Jens Krogsgaard - tenor instruktør, librettist og kunstnerisk leder af OPERA:S. Har siden debuten i 1996 været en markant sanger i sin generation. Hans særkende er det stærke og autentiske karakterportræt, og bl.a. har kunnet opleves som Captain Vere i Billy Budd og Caliban i The Tempest, begge på Det Kgl. Teater, samt Peter Grimes i Peter Grimes, Hoffmann i Les contes d’Hoffmann og Lensky i Eugen Onegin på Den Jyske Opera. Jens Krogsgaard har desuden altid haft en stor kærlighed til Lied-genren, med et stort repertoire som bl.a. omfatter Dichterliebe, Die Schöne Müllerin, Winterreise, The Holy Sonetts of John Donne m.m. 

Jan Ole Christiansen - pianist og organist, uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, hos bl.a. Peter Westenholz, med hovedvægt på akkompagnement og kammermusik. Gennem mange år adjunkt i akkompagnement og repetition ved Syddansk Musikkonservatorium, og har desuden gen-nem en årrække været tilknyttet Den Jyske Opera som repetitør, bl.a. ved opsætningen af Wagner’s ”Ringen” i Århus. Han er en meget efterspurgt Lied-akkompagnatør og har samarbejdet med en lang række betydelige danske sangere.