We are updating our website design to improve the experience on our site.

Begivenheden har allerede fundet sted.

Højskoleeftermiddag: Er Grønland til salg?

Onsdag d. 4. november 2020, Kl. 14:00 til kl. 16:00
Jens Lei Wendel-Hansen (vært: Amanda Norsker)

I sommeren 2019 foreslog USA’s præsident at købe Grønland. Statsminister Mette Frederiksen sagde klart og utvetydigt nej – så utvetydigt, at Trump aflyste sit planlagte statsbesøg. Det gjorde hun, fordi det var en ”absurd diskussion”, som hun sagde. I dette foredrag vil ph.d. i historie Jens Lei Wendel-Hansen bringe os igennem 300 års grønlandsk historie med særlig fokus på det dansk-grønlandske forhold, og hvordan det har formet den grønlandske politiske udvikling fra at have været en koloni til at blive et dansk amt og derefter mod stadig større grad af selvstyre. Udviklingen er sket på baggrund af vedvarende diskussioner i Grønland om, hvem grønlænderne er som folk, og hvordan det skulle forme deres forhold til Danmark.

Vært: Amanda Norsker