Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Lindevang Kirke
kirke i en mangfoldig verden

Årets julekoncert - indsamling til JULEHJÆLP

Dato
Søndag d. 5. december 2021, kl. 16:00
Sted
Lindevang Kirke, Hattensens Alle, 2000 Frederiksberg
Medvirkende
Tenor Christian Damsgaard, sopran Helene Hvass, baryton Tejt Kanstrup, mezzosopran Helle Grarup. Syv musikere: Violin, bratsch, cello, fløjte, klarinet, synthesizer og slagtøj.
Pris
Frivillig donation til JULEHJÆLP mobilepay 71371

Dejlig er Jorden er et nyskrevet juleoratorium på dansk. Det handler om, hvad Julen betyder for nutidsmennesker, og hvad denne vigtige højtid gør ved os og ved relationerne imellem os.  

Da G.F. Händel skrev sit berømte værk "Messias" i 1741 var et af formålene at skaffe penge til velgørenhed. I Lindevang Kirke bliver der året rundt samlet ind til sociale formål ved alle kirkens mange koncerter. Ved "Dejlig er jorden" samler vi ind til årets uddeling af JULEHJÆLP - du kan støtte allerede nu, eller ved koncerten, via mobilepay 71 3 71

Til forskel fra de kendte juleværker som Händels Messias og Bachs Juleoratorium er Dejlig er Jorden en dramatiseret koncert, hvor 4  karakterer gennem sang og musik samtaler og fortæller om deres  personlige forhold til Julen og til hinanden. På den måde spiller Dejlig er  Jorden både op til, med og imod de kendte juleklassikere. 

Værket beskriver og undersøger spændingsfeltet mellem en traditionel  kristen højtid og nutidens fejring af familie og fællesskab, og kirkerummet  er valgt som ramme for denne fortælling, fordi det i sig selv er ladet med et hav af relevante konnotationer og en særlig stemning. 

Titlen Dejlig er Jorden hentyder til den kendte salme af B.S. Ingemann, der  løber som en rød tråd gennem hele værket; musikalsk i form af citater og  fragmenter af melodien og på det tekstlige plan i form af referencer til det  tankegods, som salmen er baseret på. På udvalgte steder vil salmen klinge i  en ny gendigtet skikkelse, og publikum vil blive inviteret til at synge med,  og bliver dermed en integreret del af opførelsen. 

Musikken er af Andy Pape og teksten af Iben Krogsdal, der har forfattet  en stærk, smuk og særdeles vedkommende tekst, der både berører og  bevæger. Musik og tekst udfolder sig i et nutidigt univers med en bred og  let tilgængelig appel, og med en spilletid på ca. 70 minutter uden pause er forestillingen tænkt som en tankevækkende og inspirerende oplevelse for alle alders- og publikumsgrupper. 

Sangere og musikere optræder uden dirigent, og denne direkte  kommunikation understreges af en stemningsskabende lyssætning.  Opførelsen vil være semi-scenisk, så sangerne synger udenad og inddrager rummet i opførelsen.

Instruktion: Madeleine Rønn Juul