Koncert - musikalsk markering af Auschwitz-dagen

Søndag d. 6. februar 2022, kl. 15:00
Lindevang Kirke, Hattensens Alle, 2000 Frederiksberg
Rudersdal Kammersolister (violinist Christine Pryn, bratschist Mina Fred, cellist John Ehde og pianist Manuel Esperilla), digter Ditte Steensballe (oplæsning)
100 kr. forsalg via billet.dk (Resterende billetter sælges ved indgangen)

Lindevang Kirke markerer Auschwitz-dagen med en koncert med Rudersdal Kammersolister.

Ensemblet arbejder på et 4-årigt projekt om De Fire Elementer og fokuserer i denne sæson på LUFT. Temaet for denne koncert er “Luftwaffe”, og ved hjælp af ord, toner og kunstvideo beskrives nazisternes luftbombardementer under 2. Verdenskrig.

Digteren Ditte Steensballe medvirker med både egne tekster skrevet til lejligheden samt oplæsning af øjenvidneberetninger fra mennesker, der oplevede angrebene. Flere af musikstykkerne er komponeret under krigen, heriblandt George Enescus 2. Klaverkvartet, hvis luftige karakter leder tanken hen på sjælen, der forlader den døde krop og strejfet af en engels vinge.

Stemningsbillede fra kunstvideoen der vises på koncerten

Kunstnergruppen Stablede Kanter, der består af en række anerkendte danske kunstnere, har lavet en kunstvideo til musikken, hvor man kan opleve følelsen af ånd i helt dagligdags situationer.

Den irske komponist Raymond Deane har skrevet et nyt værk, som uropføres ved koncerten, ligesom man kan høre musik af Paul Hindemith, som var en “entartet” komponist, altså blacklistet af nazisterne.

Rudersdal Kammersolister består af violinist Christine Pryn, bratschist Mina Fred, cellist John Ehde og pianist Manuel Esperilla.