Målsætning

Menighedsrådet ønsker at Lindevang sogn er ramme om et levende og aktivt kirkeliv, hvor kristendommen forkyndes som vedkommende for nutidsmennesker i alle aldre.

For at nå dette mål

• Har vi gudstjenester med varierede former, hvor prædiken, bøn, liturgi, musik og stilhed samt en aktivt deltagende menighed formidler nærvær og eftertanke.

• Er musikken en integreret del af mange af aktiviteterne. Prioriterer vi en musikalsk bredde, der rummer både klassisk og rytmisk musik i gudstjenesterne, ved koncerter og andre arrangementer. Har vi et rytmisk kor og lægger hus til et klassisk kor.

• Forsøger vi at skabe muligheder for samtaler og samvær spændende fra kirkekaffe, mødested temagudstjenester, hvor vi bagefter både spiser og taler sammen, til ”samtaler om tro”.

• Finder vi det vigtigt, at præsterne har samtaler i forbindelse med kirkelige handlinger og at fx dåbsforældre, brudepar og pårørende ved bisættelser medinddrages, ligesom præsterne selvfølgelig står til rådighed for en personlig samtale.

• Gør vi meget for, at konfirmanderne får nogle gode oplevelser i kirken, ligesom der er en række arrangementer for børn, forældre og bedsteforældre: babysalmesang og babygudstjenester for de helt små og deres forældre, spaghettigudstjenester og ”Børn & Bedster” for de næste årgange.

• Deltager vi i lokale og kulturelle arrangementer fra juletræstænding til kulturnat og sommerjazzkoncert for at vise, at kirken er en del af det lokale kulturliv.

• Lægger vi vægt på kommunikation via hjemmeside, indstik og annoncer i lokalavisen.

• Bestræber vi os på, at alle der har ærinde i Lindevang kirke og kirkekontor, uanset hvad ærindet er, bliver mødt på en måde, der afspejler et kristent menneskesyn.

Menighedsrådet i Lindevang sogn, april 2011.