Attester

Kirkebænke


 

Hvordan får jeg fat i en attest?  

Det kan ske, at en attest bliver borte. For at få en ny attest bestiller man en ny på borger.dk eller man henvender sig personligt til sognekontoret (personregisterføreren) i sit bopælssogn. Førhen var det ens fødselsregistreringssogn eller dåbssogn man henvendte sig til, men reglerne er altså ændrede. 

Reglerne kræver, at man ved henvendelse om ny attest medbringer billedlegitimation, så der ikke uretmæssigt udstedes attester, som jo er det allermest grundlæggende dokument, vi har. 

Er al legitimation blevet borte, som det f.eks. kan være tilfældet efter tyveri af pung/taske, må man tålmodigt finde sig i at besvare en række åbne spørgsmål om sine forældre mv. indtil personregisterføreren er helt sikker på, at attesten udstedes til den rigtige person. 

En ny attest er gratis for både medlemmer og ikke-medlemmer at folkekirken.

Såfremt man er født før 1960 må der forventes en vis ekspeditionstid, mens ens personlige data bliver verificeret i fødselsregistreringssognet. 

Er man født i udlandet kan man kun få en navneattest, idet data om fødselen som regel ikke er kendt i Personregistrering.