Konfirmation og forberedelse

Konfirmander

 

Konfirmation i Lindevang Kirke?  

På Frederiksberg finder konfirmationen sted i slutningen af 8. klasse. Før konfirmationen skal du gå til konfirmationsforberedelse. Konfirmationsforberedelsen begynder ca. 8 måneder før selve konfirmationen.

Undervisningen finder sted om tirsdagen i tidsrummet fra 14.00-17.00 eller onsdagen fra 14.00-16.30 afhængigt af, hvilket hold man er tilmeldt. Efter aftale mellem kirkerne på Frederiksberg og Frederiksberg kommune har elever i 8. klasse tidligt fri om tirsdagen.

KONFIRMATIONER 2025

Lørdag den 26. april 2025 konfirmeres Johannesskolen A-klassen kl. 10 og D-klassen kl. 12 (klasserne B, C og E henvises til Flintholm kirke).

Lørdag 3. maj 2025 konfirmeres Lindevangskolen Y-klassen og Z-klassen samt eventuelt elever fra andre skoler kl. 10 og kl. 12.

Du tilmelder dit barn til konfirmation via nedenstående links.
Der åbnes for tilmelding fra 1. april til og med 1. juni.

Undervisningen finder sted om tirsdagen enten fra 14.00 til 15.30 eller fra 15.30 til 17.00 samt muligvis også onsdag fra kl. 14.00 til 15.30.

Det endelige undervisningstidspunkt kender vi først, når skolerne har lagt deres skemaer for næste skoleår og når vi ved, hvor mange konfirmander, der er tilmeldt.

Tilmelding:

Johannesskolen A-klassen

Johannesskolen D-klassen

Lindevangskolen Y-klassen

Lindevangskolen Z-klassen

Øvrige skoler/klasser

Yderligere information

Livets store spørgsmål

Konfirmationsforberedelse er for alle, der har lyst til at diskutere og gå på opdagelse i livets store spørgsmål, og som gerne vil vide noget mere om tro og kristendom. Er du i tvivl om du vil konfirmeres, kan du godt gå til præst alligevel - når man ved lidt mere om, hvad det går ud på, kan det være nemmere at tage beslutningen om man vil konfirmeres. Du kan også godt gå til præst, selvom du ikke er døbt, så bliver du bare døbt i løbet af undervisningsperioden.

Bor du i sognet?

Man går til præst og bliver konfirmeret dér, hvor man bor eller går i skole. Du kan derfor blive konfirmeret i Lindevang Kirke, hvis du bor i sognet eller går på Lindevangskolen. Vi er desuden åbne for at imødekomme ønsker om konfirmation på tværs af sognegrænsen (hvis du fx ikke bor i sognet, men går på Søndermarkskolen eller Johannesskolen) i det omfang, det er muligt.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke er døbt?

Du skal være døbt, før du kan blive konfirmeret. Men du kan godt gå til præst, selvom du ikke er døbt. Så bliver du døbt inden konfirmationen. Du kan også gå til præst, selvom du ikke er sikker på, om du vil konfirmeres. Se video om konfirmanddåb her.

Mere information

Har du spørgsmål til konfirmation 2025, er du velkommen til at skrive til sognepræst Jonas L. Christy på jlch@km.dk.  

 

Video om konfirmation og forberedelse

Her kan du se en film om, hvad konfirmation og konfirmationsforberedelse går ud på.